Правителството ще отпусне още 63 милиона лева компенсации на земеделците на днешното

...
Правителството ще отпусне още 63 милиона лева компенсации на земеделците на днешното
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска още 63 млн. лв. на земеделците, те остават в протестна готовност

Правителството ще отпусне още 63 милиона лева компенсации на земеделците на днешното съвещание. След като 150 милиона бяха отпуснати преди седмици за тях, до 30 септември ще бъдат изплатени и останалите обезщетения за нарасналите разноски за произвеждане в резултат на войната в Украйна.
До 10 часа ще стане ясно дали земеделските производители ще влязат с тежка техника в центъра на София. Засега тракторите им остават в Долни Богров, след като имаха период до 7 часа тази заран да влязат в столицата.
Земеделските производители останаха в протестна подготвеност дружно с тежката техника, която докараха на входа на София вчера. След 4 часа договаряния с държавното управление и още толкоз в разногласия сред браншовите организации - основателите на митинга обявиха, че през днешния ден ще стане ясно дали не престават с протестните дейности или не, предава БНТ.
Близо 600 трактора останаха на входа на столицата през целия ден през вчерашния ден, а отрасловият министър отиде при недоволните.
По-късно земеделците се реалокираха пред Министерския съвет, където бяха поканени на среща. След 3-часови диалози стана ясно, че се постанова краткотрайна възбрана за импорт на слънчоглед от Украйна. Тя обаче не се оказа задоволителна, с цел да спре дефинитивно митинга.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР